خدمات

زنان و زایمان

زنان و زایمان

در گذشته دانش کافی برای تشخیص بیماری‌های زنان وجود نداشت؛ اما در حال حاضر، با رشد این شاخه از علم پزشکی، پزشکان متخصص زنان زایمان و نازایی با افزایش آگاهی مردم و به خصوص زنان، در شناخت و درمان به موقع بیماری‌ها و عواملی که بر سلامت آن ها تاثیرگذار است، کمک می‌کنند. همچنین به مراقبت، درمان طبی و جراحی مناسب در حین بارداری، زایمان طبیعی و عارضه دار یا در موارد مورد نیاز می‌پردازند.

 پزشکی زنان در زمینه مسائل مربوط به زنان مانند ناباروری، حفظ سلامتی در دوران باردار، بارداری و زایمان، اختلالات دستگاه ادراری مثلبی‌اختیاری، سرطان دستگاه تناسلی، سرطان سینه، تومورهای مربوط به بارداری، سلامت پیشگیرانه، جراحی زنان، جراحی زیبایی زنان،سقط جنین، حاملگی خارج از رحم، تشخیص به موقع بیماری‌های جنسی، عفونت‌های مقاربتی، ناهنجاری‌های مادرزادی، بی اختیاری ادرار و مدفوع، پارگی رحم، فیبروئید رحم، کیست‌های دستگاه تناسلی می‌پردازد.

در ایران برای نخستین بار در سال ۱۲۹۷ رشته مامایی در برنامه مدرسه طب قرار گرفت. در سال ۱۳۰۰، مریضخانه نسوان توسط دکتر امیر اعلم افتتاح شد و با استخدام پزشکان خارجی که در مامایی و بیماری های زنان تخصص داشتند، به کار خود ادامه داد.

در شهریور ۱۳۲۳، نخستین بیمارستان زنان به نام بیمارستان وزیری توسط دکتر جهانشاه صالح پایه گذاری شد. از سال ۱۳۳۰، جراحی‌های زنان در بخش زنان و زایمان بیمارستان گوهرشاد انجام شد و پس از آن در بیمارستان‌های شهرهای تبریز، شیراز، اهواز و مشهد، بخش‌های زنان و زایمان تاسیس شدند. در نهایت در سال ۱۳۴۲ گروه آموزشی بیماری‌های زنان و زایمان تشکیل شد.

  • اطلاعات عمومی

سزارین

  • بیهوشی:
  • بهبودی:
  • مدت زمان عمل:
  • زمان بازیابی:
  • بازگشت به زندگی عادی
  • هزینه:
دکتر یلدا آریان
متخصص زنان و زایمان و فوق تخصص لاپاراسکوپی زنان

دکتر یلدا آریان

دکتر معصومه متقی
متخصص زنان و زایمان و فوق تخصص سرطان های زنان

دکتر معصومه متقی

دکتر نفیسه برادران رفیعی
متخصص زنان و زایمان و فوق تخصص جنین

دکترنفیسه دکتر برادران رفیعی

دکتر ترانه مهاجری
متخصص زنان و زایمان و فوق تخصص زیبایی زنان

دکتر ترانه مهاجری

دکتر رامش شفیقی شهری
متخصص زنان و زایمان

دکتر رامش شفیقی

سوالات متداول و پرتکرار که می تواند به شما کمک کند

زمان مراجعه به پزشک در مورد بارداری و بیماری‌های مختلف متفاوت است. اگر قصد فرزندآوری داشته باشید، بهتر است از ابتدای باروری تحت نظر ماما قرار بگیرید. اما در موارد خاص که مشکلی برای بارداری وجود دارد یا جزو مادران پرخطر هستید، از پزشک زنان و زایمان کمک بگیرید.

اگر به بیماری زنانه خاصی مبتلا شده‌اید یا در چرخه قاعدگی شما مشکلی وجود دارد و در موارد مشابه، حتما به پزشک زنان مراجعه کنید و مطمئن باشید هر چه زودتر تحت درمان قرار بگیرید، زودتر سلامتی خود را به دست می‌آورید.

البته پس از مراجعه به پزشک یا ماما و در کنار راهنمایی‌ها و خدمات این دو متخصص، خودتان باید نکاتی را رعایت کنید.

به‌عنوان مثال بهداشت شخصی و سبک زندگی سالم را سرلوحه کارهایتان قرار دهید و در صورت اقدام برای بارداری از مصرف الکل و دخانیات بپرهیزید. با توجه به این موارد و کمک ماماها و پزشکان، حتما تجربه شیرینی از این دوران برایتان رقم می‌خورد.

پس بهتر است به جای استرس و نگرانی درباره انتخاب یکی از این دو حرفه، ابتدا دانش و آگاهی خود را بالا ببرید تا خودتان بتوانید در مواقع اضطراری یا هنگام بروز مشکل، حادثه را مدیریت کنید و کنترل اتفاق را در دست بگیرید. این مهارت در افراد به‌ویژه در خانم‌های باردار بسیار نقش مهمی دارد.

سپس با کسب اطلاعات درباره هر کدام از این دوحرفه بتوانید بسته به نیاز، گزینه مناسب‌تر را انتخاب کنید. در مجموع به یاد داشته باشید که با کمک گرفتن از ماما یا متخصص زنان به‌صورت جداگانه یا در تکمیل خدمات یکدیگر، سلامت کودک و مادر تامین خواهد شد.

به‌طور کلی می‌توان گفت ماماها تا حدودی از عهده مدیریت بیماری یا موارد دیگر برمی‌آیند اما هرچه بیماری پیچیده‌تر شود و نیاز به علم و تخصص بیشتری احساس شود، همکاری یک پزشک زنان الزامی است.

  • سونوگرافی
  • تست پاپ اسمیر
  • آماده سازی بیماران برای جراحی
  • جراحی سرپایی، به عنوان مثال، عقیم سازی
  • کولپوسکوپی: معاینه میکروسکوپی دهانه رحم
  • هیستروسکوپی: استفاده از آندوسکوپ برای دیدن رحم
  • مراقبت های بعد از عمل، از جمله درمان عوارض جراحی
  • نمونه برداری از آندومتر، یا گرفتن نمونه از بافت پوششی رحم
  • لاپاراسکوپی، یک روش شکمی با سوراخ کلید. برای اهداف تشخیصی و جراحی
  • جراحی نیاز به بستری در بیمارستان، به عنوان مثال، از بین بردن فیبروم در رحم

آنها همچنین می توانند با سایر موارد جراحی مانند انسداد روده کوچک نیز همکاری کنند.

یک متخصص زنان می تواند یک دختر یا یک زن را در هر سنی معالجه کند. توصیه می شود از 13 تا 15 سالگی نیز با یک متخصص زنان نیز مشورت کنید.

ایجاد ارتباط با پزشک خانم به شما کمک می کند تا راحت تر درمورد قاعدگی، رابطه جنسی و سایر مسایل مربوط به زنان سوالات و مشکلات خود را بپرسید.

اگر اولین ویزیت شما توسط متخصص زنان باشد بستگی به مشکل ممکن است صرفا توصیه هایی دریافت کنید یا معاینه شوید و یا برای شما آزمایش یا تصویربرداری تجویز شود.

معاینه زنان، از جمله پاپ اسمیر، ممکن است ناخوشایند باشد، اما معمولاً دردناک نیست. بهتر است به مدت 2 روز قبل از معاینه زنان فعالیت های جنسی نداشته باشید و از دوش واژینال یا تامپون استفاده نکنید.

حداقل یک بار در سال برای چکاپ سالانه با یک متخصص زنان مشورت کنید. این ویزیت شامل موارد زیر است:

  • غربالگری، ارزیابی و مشاوره
  • واکسیناسیون براساس سن و عوامل خطر
  • معاینه لگن و معاینه پستان، متناسب با سن بیمار
  • معاینه فیزیکی، شامل اندازه گیری علائم حیاتی استاندارد، شاخص توده بدن، لمس شکم و غدد لنفاوی اینگوینال و ارزیابی کلی وضعیت سلامت

برای آزمایش غربالگری ممکن است مجبور شوید یک نمونه خون یا ادرار بدهید.

سایر ارزیابی های سالانه سلامت می تواند شامل ماموگرافی، کولونوسکوپی، کنترل فشار خون، واکسیناسیون و مشاوره در مورد مصرف کلسیم و اسید فولیک باشد.

فرم مشاوره

رزرو نوبت

از بین 40 تخصص پزشکی، دکتر مورد نظرتان را انتخاب کنید و آنلاین نوبت بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

مقالات درمانی

مقالات زیبایی

تعرفه خدمات نوبت دهی

هزینه خدمات سایت بابت نوبت دهی آنلاین عادی 20.000 تومان و برای هر نوبت همراه با پایش مبلغ 30.000 تومان می باشد

Scroll To Top